Обережно! Чим я стигліший, тим більше в мені зявляється цукру. Ще в великих кількостях можу викликати сонливість.
Я дуже корисний фрукт!
- Тонізую та даю енергію (сік);
- рятую від безсоння (насіння);
- зміцнюю імунітет;
- знімаю нервове напруження;
- допомагаю усунути зморшки;
- звужую пори, сприяю відновленню природного кольору обличчя;
- відновлює пружність шкіри;
- сприяю очищенню організму від шкідливих речовин;
- багатий на вітаміни і мінерали, особливо необхідних вагітним та дітям;
Слід памятати, що фрукт є екзотичним, тобто нетиповим для нашого регіону, тож слід бути обережними. Починати з невеликої кількості, щоб не спричинити алергію.
Енергетична цінність на 100 г - 68 кКал
- Білки - 2,4 г
- Жири - 0,4 г
- Вуглеводи - 13,4 г
Вітаміни
- А - 28 мкг
- С - 3,2 мг
- Е - 0,75 мг
- Бета-каротин - 0,202 мг
- В1 - 0,05 мг
- В3 - 1,45 мг
- В5 - 0,22 мг
- В6 - 0,11 мг
Мінерали
- Калий, K - 200 мг
- Кальций, Ca - 8 мг
- Магний, Mg - 11 мг
- Натрий, Nа - 4 мг
- Фосфор, Ph - 12 мг
Мене досить широко застосовують в кулінарії. Наприклад, можна порадувати своїх гостей десертом у вигляді сирної запіканки з маракуйєй (дивись рецепт нижче).
Моя м'якоть також може стати одним з інгредієнтів фруктового салату, прикрасою для майже будь-якого випеченого десерту або топінгом для морозива.
Мій сік може стати відмінним доповненням до алкогольних або безалкогольних напоїв, наприклад, влітку до сніданку можна готувати смузі з манго і маракуї.
СИРНА ЗАПІКАНКА З МАРАКУЄЙ
- 300 г розсипчастий творіг;
- 250 г м'якого знежиреного творігу;
- 4 столові ложки цукру;
- 5 плодів маракуї;
- 2 столові ложки крахмалу;
- половина чайної ложки масла.
Змішайте разом два види сиру (розсипчастий і м'який), додайте до них яйце і цукор.
З трьох плодів дістаньте м'якоть і очистіть її від кісточок, залишаючи тільки сік. Ще дві маракуйи треба залишити для того, щоб потім прикрасити їх м'якоттю запіканку.
Розведіть в соку фрукта крохмаль і додайте до суміші сиру, яйця і цукру. Тісто добре розмішайте.
Змастіть форму для випікання маслом і посипте борошном, викладіть тісто всередину.
Запікайте 30-40 хвилин при 200 ° С.
Коли запіканка буде готова, дайте їй охолонути, потім поріжте на шматочки і прикрасьте м'якоттю з двох, що залишилися фруктів кожен зі шматочків. Зверху можна додати збиті вершки і листочок м'яти.
Смачного!