logo
  • Акції
  • Новини
  • Гурман-гід
  • Власне
  • Фуд-корт
  • Робота
  • Контакти
  • Мої Бонуси
  • Акції
  • Новини
  • Гурман-гід
  • Власне
  • Фуд-корт
  • Робота
  • Контакти
  • Мої Бонуси
0.00
  1. Головна
  2. Гурман-гід
  3. Екзотика
  4. Екзотичний фрукт - Мангостин

Гід по екзотичним продуктам

Любиш все новеньке та екзотичне, але не завжди розумієш, що це за "звір" та з чим його їдять? - Ми в цьому допожемо та станемо провідниками в джунглях екзотичних фруктів!

Екзотичний фрукт - Мангостин

Привіт. Я Мангостін або Мангостан! Не хочу хвалитися, але мене ще називають Фруктом Богів, бо вважаюсь делікатесом та неймовірно корисним!

Моєю Батьківщиною вважається південно-східна Азія, але сьогодні мене вирощують в країнах Центральної Америки і Африки, в Таїланді, Індії, на Шрі Ланці.

Цікаво, що дерево, на якому я росту, є природним гібридом двох споріднених видів, і в дикому вигляді не зустрічається. Плодоносити воно починає досить пізно, аж на дев'ятий рік.

Я дуже приємний на смак! Якщо мені не вдалось спокусити тебе своїм виглядом, тоді ти неодмінно закохаєшся в мене після того, як скуштуєш!

Ароматна, солодкувата м'якоть відрізняється приємною кислинкою, завдяки якій ти вмить втамуєш спрагу. Мій смак тлумачать по-різному. Комусь я нагадую мікс винограду та полуниці, іншим - поєднання ананаса і персика та абрикоса. Тому краще спробувати самостійно та відкрити для себе свій власний смак!

Часточки моєї м'якоті соковиті, желеподібні. Вони буквально тануть у роті, залишаючи цитрусовий післясмак, і бажання тут же почистити ще один плід!



Обирай мене правильно!


При покупці візьміть мене в руки, і спробуйте оцінити щільність шкірки. Якщо вона дуже щільна, і нагадує кавунову кірку, означає що я ще не доспів. Гарні плоди в міру пружні, і злегка пружинять при натисканні.


Особливу увагу приділіть кольору листя - вони повинні бути яскраво-зеленого забарвлення. Коричневі листя - ознака того що я переспів, і почав псуватися.


Ще одна порада - обирайте більші плоди. У них більше м'якоті, і ви не будете переплачувати за шкірку.


Я зовсім невибагливий. Мене можна зберігати в холодильнику близько місяця. Чищені фрукти і плоди з пошкодженою шкіркою пролежать в холодильній камері близько 2 тижнів.


Звичайно, я дуже корисний. Але найкориснішим компонентомв в мені є ксантони - недавно відкриті хімічні речовини, що мають потужниу антиоксидантну дію. Що цікаво, ксантони містяться не тільки у внутрішній м'якоті, а й в шкірці. Тому якщо ви хочете отримати максимальну користь, скуштуй мою м'яку частину, а що залишиться, - зроби пюре!


Маю неабиякі цілющі властивості!

Чиню протизапальну і антигістамінну дію. Завдяки складу, мене рекомендують включити в раціон при хворобах Альцгеймера і Паркінсона, шкірних захворюваннях, і всіх видах раку.


Енергетична цінність на 100 г - 63-72 кКал

  • Вода – 80.8 г
  • Білки – 0.6 г
  • Жири – 0.6 г
  • Вуглеводи – 15.9 г

Вітаміни

  • В1 (тіамін) - 0.05 мг
  • В2 (рибофлавін) - 0.015 мг
  • Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 0.43 мг
  • В5 (пантотенова кислота) - 0.103 мг
  • В6 (піридоксин) - 0.05 мг
  • Фолієва кислота (вітамін В9) - 6 мкг
  • С (аскорбінова кислота) - 2.7 мг
  • Е (токоферол) - 0.5 мг
  • Холін (вітамін В4) - 8.4 мг

Мінерали

  • Калій - 47 мг
  • Кальцій - 15 мг
  • Натрій - 1 мг
  • Магній - 16 мг
  • Сірка - 20 мг
  • Фосфор - 11 мг
  • Хлор - 2 мг
  • Залізо - 0.4 мг
  • Йод - 1.6 мкг
  • Марганець - 65 мкг
  • Мідь - 80 мкг
  • Цинк - 0.1 мг
  • Фтор - 7 мкг

Приготуй з мене сік, фруктовий салат, молочний коктейль, смузі, ніжний мус або суфле. Я прекрасно поєднуюсь з йогуртом і морозивом. Також з мене готують пікантно-пряні соуси до морепродуктів і м'яса - я надаю стравам приємний цитрусовий смак.

Існує особливий делікатес зі мною - варення з тростинним цукром і корицею.

Парфе з мангостином (4 порції)

Час приготування 30 хвилин

  • Манго - 2 шт
  • Мангостин - 5 шт
  • Сир Рікотта - 300 г
  • Сік лайму - 1 ст. ложка
  • Цедра лайму - 0,5 ч. ложки

Манго та мангостин промити і очистити від шкірки.

Розрізати навпіл і видалити кісточку з манго.

Нарізати манго невеликими кубиками, а мангостин розділити на дольки, перекласти в миску, додати туди цукор, цедру і сік лайма.

Все добре перемішати і залишити хвилин на 20.

Збити міксером сир Рікотта і розкласти його по креманкам.

Викладаємо по черзі слоями шматочки манго з мангостином та рікотту, присипати за бажанням тертим шоколадом та горіхами, і відразу подавати.

Смачного!

Контакти
  • 0 800 215 000
  • 0 988 000 215
  • info@zerk.in.ua
  • ©ТМ Zеркальний2021

Сторінки
  • Акції
  • Новини
  • Гурман-гід
  • Власне
  • Фуд-корт
  • Робота
  • Галерея
  • Контакти
  • Кошик
  • Кабінет
  • Мої Бонуси
Фуд-корт
  • Бургери
  • Піца
  • Роли
  • Шаурма
  • Риба
  • Морепродукти
  • Ягнятина
  • Яловичина
  • Свинина
  • Птиця
  • Локшина
  • Супи
  • Салати
  • Гарнiри
  • Соуси
Powered By Blade MSP ™ from BrainTEC ™