Обирай мене правильно!
Якісний фрукт має рівний червоний або рожевий колір. Коричневий відтінок говорить про те, що плід зіпсований, а жовтий, навпаки, свідчить про незрілість. Стиглий лічі - пружний на дотик, без жодної плямочки, вм'ятин або тріщин. Якщо ви помітили сліди цвілі або потемніння в області черешка, такий плід не слід брати. Нарешті, хороший фрукт має легкий солодкуватий запах, що нагадує аромат троянди.
В холодильнику можу зберігатися до двох тижнів. Бажано з'їсти мене на протязі доби при кімнатній температурі.
Маю безліч корисних властивостей!
- - корисно впливаю на серцево-судинну систему організму;
- - рекордсмен з вмісту вітаміну С!
- - Підтримую імунну систему;
- - володію тонізуючим ефектом та вважаюсь дієвим афродізіаком;
- - допоможу в боротьбі з авітамінозом;
- - маю багато заліза, адже врятую від анемії;
- - корисний при цукровому діабеті;
- - корисний при захворюванні печінки, нирки, підшлункової залози.
Досить відомий чай зі мною у складі. Він допоможе відновити тонус організму, додати бадьорість.
Енергетична цінність на 100 г - 66 кКал
Білки - 0,83 г
Жири - 0,44 г
Вуглеводи - 16,53 г
Вода - 81,76 г
Вітаміни:
- - вітамін С - 71,5 мг
- - В4 - 7,1 мг
- - В3 - 0,6 мг
- - В6 - 0,1 мг
Мінерали:
- - магній - 10 мг
- - кальцій - 5 мг
- - залізо - 0,3 мг
- - натрій - 1 мг
- - калій - 171 мг
- - фосфор - 33 мг
Креветки в кисло-солодкому соусі з лічі
- королівські креветки - 10 шт;
- кукурудзяний крахмал - 100 г;
- рослинна олія - 2 ст. л.;
- томатна паста - 2 ст.л.;
- білий оцет - 2 ст.л.;
- сахар - 2 ст. л.;
- сіль - ½ ч. л.
Для початку треба обваляти 10 королівських креветок в кукурудзяному крохмалі і швидко обсмажити їх в олії. В окремій сковороді приготуємо соус. Змішаємо 2 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. білого оцту, 2 ст. л. цукру і ½ ч. л. солі. Коли цукор і сіль розчиняться, додамо обсмажені креветки і витримаємо на середньому вогні 2-3 хвилини. Потім введемо 10 подрібнених плодів лічі та вже потім соус до загустіння.
Смачного!