Обирай мене правильно.
В свіжому вигляді я дуже соковитий та солодкий з м'якою м'ясистою текстурою.
Мій смак дивовижний. Тому мене часто можно зустріти у складі джемів, мармеладів, варення.
Перед тим, як мене зїсти, обовязково видали всі мої колючки, зроби продольний надріз та зніми шкірку. Можна насолоджуватись смаком!
Якщо мене приготувати, я стану ще м'якішим та приємнішим на смак.
Маю безліч корисних властивостей:
- як мочогінний засіб;
- надійний помічник при циститах та сахарному діабеті;
- помічник при стресах чи дипресіях;
- підтримую імунітет, покращую кровотворення;
- регулюю артеріальний тиск;
- покращую роботу мозкових клітин, зміцнюю пам'ять.
Енергетична цінність на 100 г - 38 кКал
Білки - 0,73 г
Жири - 0,51 г<br>Вуглеводи - 9,57 г
Вода - 87,55 г
Вітаміни:
- вітамін С - 14 мг
- бета-каротин - 25 мкг
- В2 - 0,1 мг
- В3 - 0,5 мг
- В6 - 0,1 мг
Мінерали:
- магній - 85 мг
- кальцій - 56 мг
- залізо - 0,3 мг
- натрій - 5 мг
- калій - 220 мг
- фосфор - 24 мг
Желє з опунцій
- 0,5 кг ягід опунцій червоного, жовтого кольорів;
- 500 мл води;<br>- 2 ст. л. сахару;
- пакетик желатину.
Ягоди звільнити від шкірки, робимо пюре блендером. Розбавляємо желатин невеликою кількістю теплої води. Ягідне пюре виливаємо у кастрюлю з водою та доводимо до кипіння. Варемо 10-15 хвилин. Додаємо наш желатин, перемішуємо. Остужаємо та викладаємо у формочки, ставимо заморожуватись у холодильник.