Маю кисло-солодкий смак.
Обирай мене правильно! Моє забарвлення має бути рівномірним. Ніяких плям та дефектів не допускається. При натисканні пальцем, м'якоть повинна трохи прогнутися та одразу ж відновити форму. Самі якісні та смачні плоди зростають в Новій Зеландії. Ця країна дуже відповідальна за якість своєї продукції.
Добре зберігаюся в холодильнику протягом 7-10 днів.
Енергетична цінність на 100 г - 50 кКал
- Білки - 0 г
- Жири - 0 г
- Вуглеводи - 12,5 г
Маю дуже корисний склад!
Основна користь полягає в знятті головного болю при системному вживанні. Корисний також для відновлення організму після хвороб.
- Зміцнюю імунну систему завдяки багатому вмісту аскорбінової кислоти.
- Покращую зір, завдяки фолієвій кислоті.
- Підвищую рівень гемоглобіну, завдяки високому вмісту заліза.
- Покращую роботу серця завдяки магнію та калію у моєму складі.
- Завдяки повної відсутності натрію у складі, стану в нагоді для кращої роботи нирок.
Отримав широке поширення в кулінарії, в основному завдяки своєму смаку, бо схожому як на овоч, так і на фрукт.
Мене їдять в свіжому вигляді, але також можна підсмажити з цибулею або відварити і подати до м'яса. Скибочки підсмажують і роблять з ними бутерброди. Використовують як начинку для піци, пирогів, рагу і багатьох інших страв. Додають у всілякі салати, холодні закуски, маринади, супи, соуси, майонези і пюре.
В якості фрукта використовують для приготування різних десертів. Готують морозиво, йогурт, мус, джем, мармелад, сік.
Важливо також знати, що мій смак залежить від кольору м'якоті. Наприклад, для салатів, гарнірів і овочевих рагу найкраще підійде м'якоть фіолетового і червоного кольору. За смаком вони нагадують помідор і злегка кислі. Помаранчеві і жовті більш солодкі, тому підійдуть для приготування десертів, фруктових салатів, джемів і соків.
ТЕПЛИЙ САЛАТ ІЗ ТАМАРІЛЛО ТА КРЕВЕТОК
- 200 г креветок;
- зубчик часнику;
- 4 плода тамарілло;
- сік лайма;
- шматочок імбиру;
- 1 ч. л. рибного соусу;
- 0,5 ч. л. цукру;
- ¼ чашки обсмаженого арахісу.
Очищені креветки збризніть соком лайма і обсмажте 3 хвилини в маслі.
Окремо обсмажте протягом 30 секунд подрібнений імбир і часник, додайте креветки.
У мисці з'єднайте цукор з невеликою кількістю соку лайма і рибним соусом.
Додайте до креветок соус і перемішайте протягом хвилини, покладіть очищені і нарізані на четвертинки тамарілло.
Зніміть салат з плити і подавайте гарячим, прикрасивши свіжою зеленню і арахісом.
Смачного!