logo
  • Акції
  • Новини
  • Гурман-гід
  • Власне
  • Фуд-корт
  • Робота
  • Контакти
  • Мої Бонуси
  • Акції
  • Новини
  • Гурман-гід
  • Власне
  • Фуд-корт
  • Робота
  • Контакти
  • Мої Бонуси
0.00
  1. Головна
  2. Гурман-гід
  3. Екзотика
  4. Екзотичний фрукт - Тамарілло

Гід по екзотичним продуктам

Любиш все новеньке та екзотичне, але не завжди розумієш, що це за "звір" та з чим його їдять? - Ми в цьому допожемо та станемо провідниками в джунглях екзотичних фруктів!

Екзотичний фрукт - Тамарілло

Привіт. Я Тамарілло! Зовні схожий на помідор, тому деякий час мене ще звали Томатне дерево.

Маю різне забарвлення - жовте, помаранчеве, червоне, іноді можу бути навіть темно-бузкового або фіолетового кольору, з поздовжніми неяскравими смугами темнішого відтінку. Колір м'якоті також може розрізнятися. Саме від кольору буде залежати мій смак - більш солодкий чи більш кислий.

На батьківщині мене відносять до категорії фруктів, та все частіше вважають овочем.

Маю кисло-солодкий смак.

Обирай мене правильно! Моє забарвлення має бути рівномірним. Ніяких плям та дефектів не допускається. При натисканні пальцем, м'якоть повинна трохи прогнутися та одразу ж відновити форму. Самі якісні та смачні плоди зростають в Новій Зеландії. Ця країна дуже відповідальна за якість своєї продукції.

Добре зберігаюся в холодильнику протягом 7-10 днів.

Енергетична цінність на 100 г - 50 кКал

  • Білки - 0 г
  • Жири - 0 г
  • Вуглеводи - 12,5 г

Маю дуже корисний склад!

Основна користь полягає в знятті головного болю при системному вживанні. Корисний також для відновлення організму після хвороб.

  1. Зміцнюю імунну систему завдяки багатому вмісту аскорбінової кислоти.
  2. Покращую зір, завдяки фолієвій кислоті.
  3. Підвищую рівень гемоглобіну, завдяки високому вмісту заліза.
  4. Покращую роботу серця завдяки магнію та калію у моєму складі.
  5. Завдяки повної відсутності натрію у складі, стану в нагоді для кращої роботи нирок.

Отримав широке поширення в кулінарії, в основному завдяки своєму смаку, бо схожому як на овоч, так і на фрукт.

Мене їдять в свіжому вигляді, але також можна підсмажити з цибулею або відварити і подати до м'яса. Скибочки підсмажують і роблять з ними бутерброди. Використовують як начинку для піци, пирогів, рагу і багатьох інших страв. Додають у всілякі салати, холодні закуски, маринади, супи, соуси, майонези і пюре.

В якості фрукта використовують для приготування різних десертів. Готують морозиво, йогурт, мус, джем, мармелад, сік.

Важливо також знати, що мій смак залежить від кольору м'якоті. Наприклад, для салатів, гарнірів і овочевих рагу найкраще підійде м'якоть фіолетового і червоного кольору. За смаком вони нагадують помідор і злегка кислі. Помаранчеві і жовті більш солодкі, тому підійдуть для приготування десертів, фруктових салатів, джемів і соків.

ТЕПЛИЙ САЛАТ ІЗ ТАМАРІЛЛО ТА КРЕВЕТОК

  • 200 г креветок;
  • зубчик часнику;
  • 4 плода тамарілло;
  • сік лайма;
  • шматочок імбиру;
  • 1 ч. л. рибного соусу;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • ¼ чашки обсмаженого арахісу.

Очищені креветки збризніть соком лайма і обсмажте 3 хвилини в маслі.

Окремо обсмажте протягом 30 секунд подрібнений імбир і часник, додайте креветки.

У мисці з'єднайте цукор з невеликою кількістю соку лайма і рибним соусом.

Додайте до креветок соус і перемішайте протягом хвилини, покладіть очищені і нарізані на четвертинки тамарілло.

Зніміть салат з плити і подавайте гарячим, прикрасивши свіжою зеленню і арахісом.

Смачного!

Контакти
  • 0 800 215 000
  • 0 988 000 215
  • info@zerk.in.ua
  • ©ТМ Zеркальний2021

Сторінки
  • Акції
  • Новини
  • Гурман-гід
  • Власне
  • Фуд-корт
  • Робота
  • Галерея
  • Контакти
  • Кошик
  • Кабінет
  • Мої Бонуси
Фуд-корт
  • Бургери
  • Піца
  • Роли
  • Шаурма
  • Риба
  • Морепродукти
  • Ягнятина
  • Яловичина
  • Свинина
  • Птиця
  • Локшина
  • Супи
  • Салати
  • Гарнiри
  • Соуси
Powered By Blade MSP ™ from BrainTEC ™